78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vasilisa (178.40.3.37) --- 19. 3. 2010
Re: stav v?elstev

Pán Streit, dobrý deň.
Konečne od Vás čítam aj niečo rozumné.
1.       
Včelstvo preto spadlo, že sa nedostalo za zásobami, lebo mate medzeru medzi nadstavkami veľkú ( má byť 8 – 10 mm ) alebo včelstvo nestihlo dostavať dielo až k okrajom spodnej latky vrchného nadstavku.
2.       
Množstvo zásob na zazimovanie si musíte určiť sám podľa toho či mate neskorú znášku v jeseni alebo pre zmenu skorú znášku na jar. Zásada je taká, že do prvej hlavnej znášky dodané zásoby by mali do 8 kg ( iní tvrdia do 4 kg ) zostať v úli. Prebytočné zásoby zas obmedzujú priestor v úli a je možnosť, že včelstvo ich primieša do medu.
3.       
Včelstvo „neprotopi“ viac ako potrebuje. Ak nastal enormný úbytok zásob, treba hľadať príčinu inde.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42537


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Joska (93.91.145.206) --- 19. 3. 2010
Re: stav v?elstev

Souhlas s Vasilisa naprosto přesně a srozumytelně podané.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42543


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu