78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - kovarpe (e-mailem) --- 5. 3. 2010
Re: T?ma k ob?du
Zdravím, já to zkoušel a trubci, teda myslím larvy, jsou docela chutní i bez tepelné úpravy, ale trocha dobrého oleje, pánev a nějaké koření a je to lahůdka! Jestli v podletí vyřezáváte, tak doporučuji. Během sezony, je ale nechte žít, jsou potřební z mnoha důvodů, které ale jako odborníci znáte... P.Kovář > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: PavelN <e-mail/=/nezadan> > Předmět: T?ma k ob?du > Datum: 05.3.2010 12:18:12 > ---------------------------------------- > Na http://www.vcelky.cz/vceli-maso.htm jsem našel mezi včelími produkty i > včelí maso. S konzumací hmyzu nemám zkušenost, vyjma pár spolknutých much a > komárů. I když, vzpomínám si, jak nám na vojně přáli dobrou chuť a divně se > usmívali. ;) > Přiznejte/pochlubte se. Zkoušeli jste? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 41746
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - PaveN (88.101.19.249) --- 5. 3. 2010
Re: T?ma k ob?du
Zdravím, já to zkoušel a trubci, teda myslím larvy, jsou docela chutní i bez tepelné úpravy, ale trocha dobrého oleje, pánev a nějaké koření a je to lahůdka! Jestli v podletí vyřezáváte, tak doporučuji. Během sezony, je ale nechte žít, jsou potřební z mnoha důvodů, které ale jako odborníci znáte...
P.Kovář
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: PavelN
> Předmět: T?ma k ob?du
> Datum: 05.3.2010 12:18:12
> ----------------------------------------
> Na http://www.vcelky.cz/vceli-maso.htm jsem našel mezi včelími produkty i
> včelí maso. S konzumací hmyzu nemám zkušenost, vyjma pár spolknutých much a
> komárů. I když, vzpomínám si, jak nám na vojně přáli dobrou chuť a divně se
> usmívali. ;)
> Přiznejte/pochlubte se. Zkoušeli jste?
>
>
>
-------------------
dobrá zpráva.
Ochutnávka proběhne samozřejmě po slunovratu, kdy z každého úlu likviduji několik rámků trubčiny. Do té doby jsou v mých úlech trubci hájeni.
Máte zkušenost i se sušením larev, nebo nějaký recet na specialitku?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 41747
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - kovarpe (e-mailem) --- 5. 3. 2010
Re: T?ma k ob?du
> dobrá zpráva. > Ochutnávka proběhne samozřejmě po slunovratu, kdy z každého úlu likviduji > několik rámků trubčiny. Do té doby jsou v mých úlech trubci hájeni. > Máte zkušenost i se sušením larev, nebo nějaký recet na specialitku?
Tak sušit jsem nezkoušel, ale jestli, tak bych sušil po odvíčkování a vyklepnutí jen přeměněné, nevybarvené jedince a asi rychle v sušičce a nasolené, ale měl bych strach, že se to zkazí...čerstvé je čerstvé :-) Jinak recepty se dají najít, třeba http://www.hmyznataliri.cz/ Pěkný večer Petr Kovář
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 41748
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - a.turčáni (94.229.32.130) --- 6. 3. 2010
Re: T?ma k ob?du
Máte zkušenost i se sušením larev, nebo nějaký recet na specialitku?
Pred dvomi rokmi som uverejnil na Emanovom V. blogu (asi v r. 2008) článok o príprave špecialít z výťažku trúdich lariev. Môžete si pochutnať na palacinkách, omelete, nápojoch, vyprážanom rezni-řízku obalenom výťažkom miesto vajca a pod. Začal som to pred 15 rokmi a sem tam si to pre seba a rodinu pripravím, v mrazáku aj teraz mám 3 litre T. výťažku. Už som hostil aj návštevu manželov-včelárov a pochvaľovali si.
Dobrú chuť, Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 41749
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu