78404
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - HI (81.90.163.84) --- 24. 2. 2010
Re: trajtovina - achtovina
"Ne, tak to není, jde o modifikaci DNA kleštíka plazmidem, který putuje v potravním řetězci včela - kleštík. Ten působí pouze na DNA kleštíka."
No o moc moudřejší z toho nejsem, přečetl jsem si článek ještě 2x, dohledal pár nejasných pojmů a stejně tomu nerozumím, jakou informaci (vlastnost) ten plazmid do DNA roztoče vnáší, co tím přesně sleduje a jak to bude pokračovat. Ale taky jak to vlastně dělá, že se z potravy propašuje přímo do vlastní DNA strávníka. Vyvolat nějakou imunitní reakci, proč ne, ale vecpat se do jádra buněk a nechat produkovat nějaké nové proteiny apod.? Představoval jsem si tyhle genetické manipulace vždycky s tou jehlou s útržkem DNA, trefující se do jádra buňky do nějakého toho chromozomu. Asi je to všechno jinak, nejsem genetik ani mikrobiolog, takže možná moje představy jsou úplně mimo mísu dnešních technologií. No ale na druhou stranu viry to tak nějak podobně dělají... Asi už to nechám koňovi. :)
Přesto díky za odpověď, už to že se v tom šťourám rozšiřuje aspoň trochu přehled a vědomosti, i když to ze mě experta asi nejspíš neudělá. ;)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 41417
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu