- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 5. 2. 2010
Re: Re: med z tmaveho versus panenskeho dila
Jasně, je pochopitelné že oddělujete vlastně zjednodušeně stolici od moči. Ale to že jde o látku, která prochází trávícím ústrojí je bezesporu doufám jasný. Tz. Trávící soustava - vylučování. Nebo je to u Vás u producentů medovice jinak dělené?
_gp_
2010/2/5 Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>: > Aby byla biologie snesitelná a zapamatovatelná pro širokou veřejnost, > tvrdím, že jenom ženské nám pijou krev. To totiž pochází ze skutečnosti, že > u komárů pouzesamičky sají krev, protože nutně potřebují bílkoviny krve pro > tvorbu vajíček. Stejně je to s producenty medovice, míza obsahuje málo > bílkovin, proto mají samičky producentů v žaludku polopropustnou membránu, > která zachytí velké moekuly jako jsou např. bílkoviny, které postupují dále > do střev, kdežto cukry, vodu a minerální látky, silice atd. odcházejí > jakýmsi šantem (zkratem) ven. Mšice mají jen jeden společný vylučvací otvor > a z toho vzniklo, že to jsou výkaly ...... > Srdečně zdravím, už jsem tady homesick, nebyl jsem od vánoc doma, tak > zdravím z Budapešti > Radek >> >> ------------ Původní zpráva ------------ >> Od: "Čermák K." <cermak.kv/=/seznam.cz> >> Předmět: Re: med z tmaveho versus panenskeho dila >> Datum: 05.2.2010 20:10:12 >> ---------------------------------------- >> Anatomii producentů neovládám, klidně se nechám poučit... >> Chtěl jsem hlavně říci, že med z plástů kde už se plod vylíhnul, není >> méně hodnotný, i když má trochu jinou chuť. Z hledisky kvality medu či >> jeho poživatelnosti starší plásty nijak nevadí... >> Zdroj zárodků včelích nemocí ze starších plástů je jiný aspekt. >> K. Čermák >> Radek Hubač napsal(a): >> > Velmi vyjímečně nesouhlasím s panem Čermákem, >> > všichni nás učili, že medovice je de facto ultrafiltrátem mízy >> rostlin, která >> přímo ze žaludku odchází mimo střevo ke kloace a ven z těla. Osobně tedy >> medovici za výkaly nepovažuji a ztotožnuji se s názorem pana Streita, že >> med z >> panenských či světlých plástů mně chutná víc, ze starého má na kořeni >> jazyka až >> svíravou chuť, což dobře poznáte u nás na dnech medu, kde je cca 80 >> vzorků a >> klasicky velařící používají v mednících především staré dílo... >> Racionální >> vědecké ysvětlení pro to nemám, chuť je subjektivní, ale je nás takových >> víc, co >> to vidí podobně. Stejně je to i s barvou, ze starých plástů může být i >> řepka >> krásné čajové barvy. >> > >
-- ___ / __| _ _ | (_ || || | \___|\___/ ____ | _ \ __ _ | |_) / _\ | | _ /\__/_| |_|
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 40675
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |