78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit > naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir
No asi ze ten med zbela, na jazyku nejsou citit krystaly a hlavne ze uz da praci ho romichat aby byl tekutejsi. Tekutost zavisi na teplote, ci-li kdyz se to prosvihne nalit je treba nahrat tak na 30°C pak to jde lepe. Jinak doba pastovani meho medu je dost kratka, takze rozhodne s nalevanim necekam, pak uz jsou jen problemy.
T.H.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36222
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
je to jednoduché jak to stuhne tak je již pozdě a budeš plnit lopatkou.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: vladimir <e-mail/=/nezadan> > Předmět: pastovani medu > Datum: 17.6.2009 13:03:05 > ---------------------------------------- > jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit > naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36228
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - dd (80.87.182.237) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
Já se řídím vždy podle toho, že jak dostane, hmmm,...takový perleťový odstín, tak flaškuji, protože každý den je pak hustší a hustší. Ale chce to fakt vidět, pastuji v konvích a v každé to přijde v jinou dobu. Tím jak přehazuji šroub, tak se to vzájemně naočkovává. Jak tady už psali přede mnou, jak se to prošvihne, tak jedině tou lopatkou :-) Ale pokud je uskladněný v něčem rozumném, tak i potom jde MÍRNĚ rozehřát, naflaškovat a on znovu dojde do pasty.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36233
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu