78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit > naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir
No asi ze ten med zbela, na jazyku nejsou citit krystaly a hlavne ze uz da praci ho romichat aby byl tekutejsi. Tekutost zavisi na teplote, ci-li kdyz se to prosvihne nalit je treba nahrat tak na 30°C pak to jde lepe. Jinak doba pastovani meho medu je dost kratka, takze rozhodne s nalevanim necekam, pak uz jsou jen problemy.
T.H.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36222
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
je to jednoduché jak to stuhne tak je již pozdě a budeš plnit lopatkou.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: vladimir <e-mail/=/nezadan> > Předmět: pastovani medu > Datum: 17.6.2009 13:03:05 > ---------------------------------------- > jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit > naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36228
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - dd (80.87.182.237) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu
Já se řídím vždy podle toho, že jak dostane, hmmm,...takový perleťový odstín, tak flaškuji, protože každý den je pak hustší a hustší. Ale chce to fakt vidět, pastuji v konvích a v každé to přijde v jinou dobu. Tím jak přehazuji šroub, tak se to vzájemně naočkovává. Jak tady už psali přede mnou, jak se to prošvihne, tak jedině tou lopatkou :-) Ale pokud je uskladněný v něčem rozumném, tak i potom jde MÍRNĚ rozehřát, naflaškovat a on znovu dojde do pasty.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36233
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu