78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


KaJi (88.103.157.154) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

TAKÉ TO MŮŽE BÝT TÍM , ŽE JAK POSTUPUJE CUKROVARNICKÁ KAMPAŇ. s dobou kdy řepa leží na skládkách se také zhoršuje kvalita cukru zatím se nikomu nepodařilo tohle ovlivnit před koncem kampaně je cukr nejhorší a ten cukrovary mohou s klidným srdcem nabízet do slevových akcí.

pepan
-------
Myslím že z hlediska klidného svědomí můžeme v případě kteréhokoli manažera (i cukrovarů) být naprosto bez obav. To má zahrnuté v platu. :-))
Vzhledem k tomu, že od vstupu do EU nesladíme ničím jiným než "včelím" cukrem z akcí /okrádám vlastní včely/, tak jsem si žádného rozdílu v kvalitě nevšiml. Na rozdíl třeba od másla. Tam je rozdíl v chuti docela znát.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34787


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

kvalita cukru je vidět začátkem kampaně je hruvý a průzračný a koncem kampaně drobnější a mléčne zakalený

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: KaJi <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Velk? balen? cukr
> Datum: 22.3.2009 08:51:34
> ----------------------------------------
> TAKÉ TO MŮŽE BÝT TÍM , ŽE JAK POSTUPUJE CUKROVARNICKÁ KAMPAŇ. s dobou kdy
> řepa leží na skládkách se také zhoršuje kvalita cukru zatím se nikomu
> nepodařilo tohle ovlivnit před koncem kampaně je cukr nejhorší a ten
> cukrovary mohou s klidným srdcem nabízet do slevových akcí.
>
> pepan
> -------
> Myslím že z hlediska klidného svědomí můžeme v případě kteréhokoli manažera
> (i cukrovarů) být naprosto bez obav. To má zahrnuté v platu. :-))
> Vzhledem k tomu, že od vstupu do EU nesladíme ničím jiným než "včelím"
> cukrem z akcí /okrádám vlastní včely/, tak jsem si žádného rozdílu v
> kvalitě nevšiml. Na rozdíl třeba od másla. Tam je rozdíl v chuti docela
> znát.
>
> Karel
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34790


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
KaJi (88.103.157.154) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

kvalita cukru je vidět začátkem kampaně je hruvý a průzračný a koncem kampaně drobnější a mléčne zakalený

pepan
--------
To sedí, sehnat opravdu hrubý cukr je umění. Je prý i výrobně dražší. V akcích je i krystal jemnější jak bývala krupice.
Zajímavé je, že pro většinu lidí (i moji ženu) je ten jemnější považován z kvalitnější. A obzvláště jemné várky jsou mi zabavovány na pečení :-)

Ale z tohodle pohledu je nejlepší cukr z Makra co byl nejen jemný ale v igeláťákách místo papíru.
Škoda že tam nejsou tak levní. Nehrudkuje/nevlhne a lépe se vysypává.

Ale ta kvalita je i v obsahu sacharozy? Nebo je to z hlediska včel jedno a jedná se jen o nějaký "estetický" parametr?

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34793


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

Hrubý cukr potřebuje čistší matečnou lázeň a pomalejší zahušťování, protože
krystaly musí být víceméně přirozené, pravidelné. U jemného cukru stačí,
když jednotlivé jeho částečky jsou prostě kousky s různým tvarem, takže se
ho za jinak stejných podmínek dá vyrobit více.

Radim Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34797


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
(e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný , že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy a mrazy
já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase tak moc nemění


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Polášek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Re: Velk? balen? cukr
> Datum: 22.3.2009 10:14:16
> ----------------------------------------
> Hrubý cukr potřebuje čistší matečnou lázeň a pomalejší zahušťování, protože
> krystaly musí být víceméně přirozené, pravidelné. U jemného cukru stačí,
> když jednotlivé jeho částečky jsou prostě kousky s různým tvarem, takže se
> ho za jinak stejných podmínek dá vyrobit více.
>
> Radim Polášek
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34798


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

Hlavní je asi to, že ať hrubý nebo jemný, cena na trhu je víceméně stejná.
Cenu by mohly cukrovary zvýšit, jedině kdyby cukr nečistily, nechali ho
hnědý a přidali k cukr předponu Bio.

Radim Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, March 22, 2009 10:37 AM
Subject: Re: Velk? balen? cukr


To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR
NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný
, že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy
a mrazy
já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase
tak moc nemění

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34799


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu