76042

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 12. 1. 2009
Re: t?ba vosku

K brutaru je dobré si ještě pořídit další nádobu a dva pytlíky na vyvařování plástů
Postu:
vyřezané plásty namočit nejlépe na noc do nádoby s vodou tyto změknou
Na druhý den co se dá nacpat do sáčků zavázat a vyvařovat v kotli vosk vyplave na hladinu a košilky zůstanou v sáčku Ten pak stačí mezi dvěma prkny vylisovat košilky vysypeme a znovu plníme. Postup stále opakujeme až nemáme co rozvařovat
Je to ten nejjednodušší způsob sice neodpovídá kosmickým technologiím, ale nemusíte být za každou cenu na technické úrovni dnešní doby Za pár hodin uděláte 15 kg vosku jako nic jen si nachystat dostatek nádob do kterých budete vosk sbírat z hladiny kotle Na druhý den všechen vosk spolu s měkkou vodu znovu rozpustit a topit tak aby se již nedostal do varu , jinak se bude tvořit emulze, znovu z hladiny sbírat a nechat vychladnout krásně se vyčistí . i bez chemie odpadní voda je vnikajícím hnojivem pro květiny atd.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Jiří Krapáč <Jiri.Krapac/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: t?ba vosku
> Datum: 12.1.2009 13:42:50
> ----------------------------------------
> Prosím, mohl by jste popsat postup při vyvařování v brutaru? Přemýšlel jsem o
> tom, ale nevím, jestli je potřeba nějakých úprav atd. Díky.
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: Ivan <e-mail/=/nezadan>
> > Předmět: Re: t?ba vosku
> > Datum: 12.1.2009 11:45:29
> > ----------------------------------------
> > Dvě sezóny jsem pouštěl páru z vyvíječe očkem přímo do nástavku, pod ním
> > byla vanička, kam to padalo. Na nástavku jsem žádné změny nepozoroval,
> > leda, že byl pak úplně promočený a musel se nechat vyschnout. Výhoda je, že
> > jsem tak vydezinfikoval i ten nástavek, celkově mě ale parní metoda s
> > vyvíječem nepřesvědčila a teď vyvařuji v brutaru.
> > Ivan Černý
> >
> >
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 33371


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu