78697
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 5. 1. 2009
Re: Cistenie vosku
Nejspíš se vosk dlouhodobě s vodou vařil a došlo ke vzniku emulze vosku s vodou, která když ztuhne, s malou příměsí nečistot připomíná onu špínu. Poškození vosku stykem s železem nepředpokládám. Mělo by stačit vosk nechat okapat a vyschnout a opatrně rozpustit bez zbytečného vaření v nádobě s převařenou nebo destilovanou vodou a nechat co nejpomaleji ztuhnout. Vzniklý koláč vosku oškrábat od nečistot. Nečistoty nejspíš budou ještě obsahovat hodně vosku, takže je nechat vyschnout, shromáždit ve větším množství a potom zase převařit, vosk z toho bude nejspíš o trošku horší, tak na svíčky nebo spotřebu doma.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jozef" <elektromont/=/orava.sk> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, January 05, 2009 9:25 AM Subject: Cistenie vosku
> Prvý krát som stopil staré voštiny, polámané medzistienky... > Topil som v paráku, no a jedným časom vosk bol krásny žltý a niekedy išla > doslova špina. > Vie mi niekto poradiť ako ten vosk vyčistiť, lebo určite mi z takého > špinavého medzistienky nevyrobia. > > Dakujem za radu
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33231
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu