78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Tomáš Heřman (e-mailem) --- 19. 12. 2008
Re: plastovy sud - medovina
Diky to je prakticke, jeste jsem si tak premyslel ze by se ta zatka dala z hadicky vytvorit cela, pomoci dratu udelat z hadicky esicko a nahoru dat nejakou cepicku tak aby mohl vzduch unikat....
Nebo je na kvasne zatce jeste nejak jina dulezita vychytavka, ktere jsem si nevsiml?
T.H.
> Vatu, plátno či něco jiného lze na medovinu použít, ale jen po dobu > bouřlivého prvého kvašení. Později již ne.Náhrada kvasné skleněné zátky: > tenká hadička do nádobky s vodou, ale pozor, aby si medovina při poklesu > tlaku vodu ze sklenišky "nevypila". > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32938
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - vsusicky (89.103.204.63) --- 19. 12. 2008
Re: plastovy sud - medovina
Zatím používám na bouřlivé kvašení i čerení skleněné demižony a skleněné kvasné rourky. V drogerii stojí kolem 30,-Kč kus a tak myslím, že není co řešil. Myslím, že i "domácí" vinaři ppužívají pro bouřlivé kvašení skleněné demižony. Teprve dozrávání vína je v dřevěných soudcích. Máte někdo zkušenosti se zráním medoviny v devěných sudech?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32939
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu