78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Holy (147.229.132.16) --- 26. 11. 2008
Re: medovina

Hůř se čeří zejména medovina nevařená, ale i vařená s málo posbíranou pěnou. Místo čeření s želatinou nebo jiným prostředkem lze v menším množství použít i filtraci přes normální filtrační papír nebo do kalné medoviny zamíchat trochu křemeliny a nechat znovu ustát. Křemelinu používají k filtraci např. v pivovarech a obvykle se tam dá i koupit
(nejmenší balení je pytel, řádově ve stokorunách a mám toho na zbytek života). Také lze kalnou medovinu nechat venku na mrazu a po vyčištění opatrně stočit (nesmí se s tím hýbat,
dlouhodobý zákal nedělají kvasinky a kal z nevysrážených bílkovinných složek je velmi lehký a snadno se zvíří). Při všech uvedených způsobech se částečně odstraní i barviva a medovina je pak světlejší.

M. Holý

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 32634


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu