78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 28. 8. 2008
Re: krmení včel - energie
Proti slizovatění někteří doporučují přidat propolis s lihem. Docela by mě > zajímaly zkušenosti s delším skladováním. Řádu několika týdnů. Tak abych si > připravil roztok najednou na celé krmení. > Má s tím někdo zkušenosti? Tedy s roztokem rozplaveným cukrem ve studené > vodě a jeho výdrží?
Teoreticky by se muselo jít do přípravy co nejhustšího roztoku případně ještě že by na dně nádoby zůstával nějaký nerozpuštěný cukr, případně ještě konzervovaný propolisem. A před krmením by se cukr naředil. Musela by to být příprava spíše z horké vody a kvůli hustotě roztoku by nešlo použít ponorné čerpadlo, muselo by se použít míchadlo. A pokud by se zkazilo, tak nevím, co s tím. Do kvasu ? V praxi se mně zdá výhodnější si jenom předpřipravit cukr, vysypat z kilových sáčků, kde bývá třeba cukr přilepený a musí se dobývat třeba do kyblíků nebo pytlů po 10 - 15 kilech. To vysypávání cukru z kilových sáčků do vědra do je u mně taková nejpracnější část přípravy roztoku.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31245
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu