76619

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


G.Pazderka (80.78.146.248) --- 7. 4. 2008
Re: Přelévání medu

Stonjek:>Předpokládal jsem, že GP napíše udělej to tak a tak a v neděli si přijeď pro dva sudy. <

............

Balením se moc nezabývám a spíš bych takové otázky měl pokládat já Tobě, coby majitele plnírny. Ne? A svůj med nerad vnucuji takovým vlezlým způsobem. Nachystaný jsem na sezonu medaře a to je pro mne momentálně důležitější, než řešit nějaké technické problémy baliče. Já předpokládal, že jsi na úrovni a máš nějaké vybavení pro manipulaci se sudy. Mýlím se, že by jsi si to představoval tak, že bych Ti pořídil takové stroje aby jsi sudy medu mohl zpracovávat? Taková jednání probíhají jinak a hlavně ne tady na konferenci.

Pěkný den.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28794


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Stonjek (213.151.87.17) --- 7. 4. 2008
Re: Přelévání medu

Milý Gustave, zase jsi si nepřešlápl a na tvém příspěvku je to znát. Nabízíš li v sudech na prodej med, musíš poředpokládat, že většina včelařů zde na Konferenci plný sud nikdy neviděla, natož s ním manipulovala. Ostatně z těch příspěvků je to znát. Připomínám, že váží cca 300 kg. Není problém sud nahřát, problém je dostat ho do sklenic nějakou schůdnou a lehce dostupnou cestou. Co si myslíš o mojí úrovni včelařské je mi srdečně jedno já jsem spokojen a já na její rozpoznávání u jiných mám jiná kritéria než je manipulace se sudy. Prostě jsem vybaven na skladování medu jinak a dokud nebudu mít medu 4 x více, nebudu nic měnit. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28802


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
G.Pazderka (80.78.146.248) --- 7. 4. 2008
Re: Přelévání medu

Stonjek:>Nabízíš li v sudech na prodej med, musíš poředpokládat, že většina včelařů zde na Konferenci plný sud nikdy neviděla, natož s ním manipulovala. ... Prostě jsem vybaven na skladování medu jinak a dokud nebudu mít medu 4 x více, nebudu nic měnit. Může někdo poradit, jak dostat tento med do sklenic, když většina z nás na to není ani v nejmenším vybavena? Zdraví R. Stonjek<

.....

Inzerce je tu nezakázána a navíc vynucována přímo administrátory tohoto webu.

Předpokladem toho, že si někdo koupí sudy medu je ten, že je má nejen jak přepravit, ale také je umí zpracovat. Jestli to někdo neumí, vyptává se a zvažuje možnosti. Ty ani nechceš koupit nějaký med v sudech ani ho nezvažuješ zpracovávat, protože to neumíš - nejsi na to zařízen.

Takže se sudů asi budeš muset vyvarovat. Jsou moooc těžké a nejde je jen tak nadávkovat do sklenic bez nutných výdajů do zařízení. :-)

A jsem znovu na začátku a u první mé reakce na Tvůj dotaz:

Já pořád říkám, že balení není žádná sranda. Jen mi často moc nikdo nechce věřit. Včelař má včelařit a obchodník obchodovat. Obojí jde, ale nato musí být více lidí.




Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28815


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 8. 4. 2008
Re: Přelévání medu

No, asfalt a jiné chemikálie se taky distribuují v 200 litrových sudech, ale
třeba taky v 50 litrových. Dotaz byl jen na rozehřívání medu, ne na
manipulaci. Fakt ale je, že jak jsem psal o uložení sudu do třeba šatní
skříně kvůli rozehřátí, to by asi pro 200 litrový sud nebylo to pravé.
Jinak ale na dílnách ve fabrikách se běžně ručně manipuluje třeba i s
tunovými náklady. Je na to třeba jen mít maličkost, vedle příslušného vozíku
mít jenom rovné podlahy. 200 litrové sudy jsou po dvou na obyčejné
europaletě, do ní se najede ručním hydraulickým nízkozdvižným vozíkem,
vyzdvihne pár cm nad zem a převeze, kde je potřeba. Možná by to chtělo
zadiskutovat, jak dalece při stavbě mícháren medu a podobných provozoven
počítat s takovými baleními. Vozík se třeba půjčí, ale s podlahami se musí
počítat už při stavbě. Nemusí to být jen sudy, ale třeba i sklenice a další
věci, které přivezou na europaletě a složí někde na dvůr. 300 kilový sud na
paletě na běžné rovné vybetonované podlaze převeze, kde je potřeba, na
ručním vozíku prakticky kdokoliv.

R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28820


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
vsusicky (82.117.130.2) --- 8. 4. 2008
Re: Přelévání medu

Když jsem na dotaz reagoval odhadoval jsem sud minimálně na 100l. Tak jak psal př. Stonjek není jen problém jen s rozehřátím medu ale také s následným přečerpáním ze sud. Nakonec ten nerezový rýč pro nouzové řešení je geniální nápad.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28823


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Franti?ek Rousek (e-mailem) --- 8. 4. 2008
RE: Přelévání medu


Me prakticke zkusenosti se spracovanim medu ze sudu. Predesilam, ze nemam zarizeni na ztekuceni celeho sudu, take proc? Je to jen jednorazove reseni pro udrzeni zakazniku a nepredpokladam, ze to budu provozovat.
Doprostred medu v sudu postavim rozpousteci spiralu na konve a necham "zapadnout" tak do poloviny. Rozehraty med vyberu velkou naberackou do konve a jeste "dotekutim". Jeste jednou opakuji. V prosredku sudu vznikne otvor od ktereho se pozdeji da nerezovou lopatkou med nabrat do konvi na dalsi "ztekuceni". Toto reseni je pouzitelne pro kazdeho vcelare, ktery vlastni rozpousteci spiralu na konve. Priznam, trochu vice prace, ale co by jsme pro nase zakazniky nepodnikli ne?
Frantisek


Milý Gustave, zase jsi si nepřešlápl a na tvém příspěvku je to znát.
Nabízíš li v sudech na prodej med, musíš poředpokládat, že většina včelařů
zde na Konferenci plný sud nikdy neviděla, natož s ním manipulovala.
Ostatně z těch příspěvků je to znát. Připomínám, že váží cca 300 kg.
Není problém sud nahřát, problém je dostat ho do sklenic nějakou schůdnou a
lehce dostupnou cestou. Co si myslíš o mojí úrovni včelařské je mi srdečně
jedno já jsem spokojen a já na její rozpoznávání u jiných mám jiná kritéria
než je manipulace se sudy. Prostě jsem vybaven na skladování medu jinak a
dokud nebudu mít medu 4 x více, nebudu nic měnit. Zdraví R. Stonjek



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28829


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu