78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Cermák K . --- 14. 4. 2003
Re: Podnecovanie
Názory na jarní podnecování, tedy zda ano nebo ne, jsou dost ruzné a výsledky také. Krmení cukerným roztokem na jare moc nedoporucuji, je pro vcely zátezí - blíze jsem o tom psal ve svém príspevku do konference c. 640 asi pred rokem. Lepsí je medocukrové testo, protoze med v nem prítomný cást sacharózy rozstepí, tím víc, cím delsí je doba od výroby testa do jeho pouzití a pokud je v teplém prostredí (v chladu enzym invertáza nepracuje). Jeste lepsí je zvolit kmen vcel, který pri vhodném zpusobu osetrování (neomezení vcel prostorem a nedostatkem zásob) podnecování nepotrebuje. Letos v tomto chladném jaru se takové vcely projeví - dají se snáz rozeznat, nez v jaru s teplým pocasím
K. Cermák
> Zdravím > > Mna by zaujímal Vás názor na podnecovanie. Ci > podnecovat cestom, cukrovým roztokom alebo otváraním > zásob, kedy podnecovat alebo či vôbec podnecovat. > Ja mám dobré skúsenosti s podnecovaním cukrovým > roztokom 1:1 asi 0,2 kg cukru denne počas teplých dní > v čase kvitnutia liesky a vŕby rakyty. Kedze zimujem > len v 1 nadstavku jedná sa zároveň aj o určité > doplňovanie zásob, aj keď väčsina rodín ich este má > dost. > > Peter Malindzák
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 2731
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu