78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (80.78.146.242) --- 7. 8. 2007
Re: medník příprava na krmení

Tom:
>Nevím si tak trochu rady jestli je mám nějakým způsobem zužit na 2 nástavk<
.....


Tome, a nestačí aby jsi odebral 1 nástavek ode dna a hotovo? Tj. Rozebrat po nástavku úl, zebrat 1 ode dna, nasadit původně 2 na dno a potom 3. Tz. že výsledek je, že z 2 je 1 a z 3 je 2 nástavek. Pokud by bylo mnoho medných zásob v tom prvním, tak je vyměň za nějaký poměrově lehčí z původní 2 a 3. Při výměně preferuj defektní plásty z nynější 1 a 2. Také dělej rychleji a měj zúžená česna.

Podobně se postupuji, když jdu u slabších ze dvou na jeden.

Důležité. Situace u tebe po zakrmení :
Vždy mám na mysli ten obrázek pana V. Bernátka z jeho článku ze Včelařství o té přirozené dutině. Je to standart, který by v nástavkových úlech měl být před zimou dodržem. Tz. Od strůpku. Věnec medu, pylu a potom plodu. To je ale situace jak jasno až po Tvém dodání zásob. Já ho tvořím již teď.
Situaci s rozpoložením zásob nebudu řešit, protože předpokládám studenou stavbu u tvého úlu.



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24197


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu