78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Radim Polá?ek (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina
Sušené kvasinky potřebují nějakou dobu, minimálně půl dne, aby nabobtnaly a aktivizovaly se. Pokud se hodí suché rovnou do kvasu, často se nestane téměř nic, protože než se kvasinky zaktivizují, je většina z nich povražděna jinými mikroorganismy. Proto se používá zákvas. Tak litr převařené vody, třeba z konvice se doplní cukrem a živnou solí a až zchladne tak na 30 st C+- 5, pozná se to, že obal nádoby už prakticky nehřeje nebo jen velmi slabě, doplní se kvasinky. Praktické je to dát do čisté PET láhve. Během dne kvasinky začnou kvasit a během dalšího dne, dvou dnů se rozkvasí naplno a teprve potom se dělá medovina a dává se do ní zákvas.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Ondra" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, August 06, 2007 4:41 PM Subject: Medovina
> Radek Krušina: > Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to > behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni > kvasinky co pouzivam na vino.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24187
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 15. 8. 2007
RE: Medovina
Ondro, je třeba dodržet teplotu cca 26 st., pokud se to nerozkvasí dej vědět na 774028601 a snad to ještě zachráníme jinými kvasinkami, které nepotřebují tolik tepla a dobře med kvasí...
MUDr. Radek Hubač drh/=/seznam.cz mobil: 774 028 601
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Ondra Sent: Monday, August 06, 2007 4:42 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: Medovina
Radek Krušina: Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni kvasinky co pouzivam na vino.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24384
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu