78433

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Ondra (77.236.209.145) --- 6. 8. 2007
Medovina

Radek Krušina:
Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni kvasinky co pouzivam na vino.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24177


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina

Sušené kvasinky potřebují nějakou dobu, minimálně půl dne, aby nabobtnaly a
aktivizovaly se. Pokud se hodí suché rovnou do kvasu, často se nestane téměř
nic, protože než se kvasinky zaktivizují, je většina z nich povražděna
jinými mikroorganismy. Proto se používá zákvas. Tak litr převařené vody,
třeba z konvice se doplní cukrem a živnou solí a až zchladne tak na 30 st
C+- 5, pozná se to, že obal nádoby už prakticky nehřeje nebo jen velmi
slabě, doplní se kvasinky. Praktické je to dát do čisté PET láhve. Během
dne kvasinky začnou kvasit a během dalšího dne, dvou dnů se rozkvasí naplno
a teprve potom se dělá medovina a dává se do ní zákvas.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Ondra" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, August 06, 2007 4:41 PM
Subject: Medovina


> Radek Krušina:
> Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to
> behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni
> kvasinky co pouzivam na vino.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24187


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek HUBAČ (e-mailem) --- 15. 8. 2007
RE: Medovina

Ondro, je třeba dodržet teplotu cca 26 st., pokud se to nerozkvasí dej
vědět na 774028601 a snad to ještě zachráníme jinými kvasinkami, které
nepotřebují tolik tepla a dobře med kvasí...

MUDr. Radek Hubač
drh/=/seznam.cz
mobil: 774 028 601


-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
Ondra
Sent: Monday, August 06, 2007 4:42 PM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: Medovina

Radek Krušina:
Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to
behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni
kvasinky co pouzivam na vino.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24384


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu