78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 1. 3. 2007
Re: glycerol
Je to dost chemicky odlišná látka od cukru - trojmocný lineární alkohol. Pokud není pro včely rovnou jedovatý, nejspíš nemají potřebné enzymy pro jeho štěpení na energii a zřejmě by ho nedokázaly v buňkách skladovat, je mnohem více hydroskopický než cukerné zásoby. Je to spíš otázka pro VUVČ v Dole. Pokud je to potravinářský glycerol, spíše by se využil jako přísada do medoviny v řádu jednotek procent, měl by zjemňovat chuť. Nebo na masti na pleť místo přídavku lihu a části přídavku sádla nebo vaseliny, na pleť je šetrnější než líh. Odhaduji taky, že malý přídavek do medu by mohl zpomalit jeho krystalizaci.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 21218
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu