78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Mojmír Večerka (85.207.123.92) --- 27. 2. 2007
medocukrové těsto

Jak se vyrábí medocukrové těsto?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21121


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
M. Václavek (213.29.160.5) --- 27. 2. 2007
Re: medocukrové těsto

Smícháš 1 kg medu a 3 kg moučkového cukru a dobře prohněteš.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21125


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 28. 2. 2007
Re:medocukrovĂŠ tĂŹsto

smíchá se med s práškovým cukrem 1 : 1 nebo 1 : 2 dále se přidávaly i další přísady o kterých se dnes tvrdí, že jsou zbytečné nebo dokonce škodlivé a to kvasnice nebo sušené mléko dále lze přidat drcený pyl. z toho se udělají placky nejlépe na kousky folie a ty se kladou na horní loučky rámků nebo přímu do krmítek k tomu určených neberou to ale z bočních, zadních krmítek a ani z podmetu, Nedává se na jaře krystal ten vynesou jako smetí

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Mojm?r Ve?erka <MojmirVe?erka/=/seznam.cz>
> Předmět: medocukrové t?sto
> Datum: 27.2.2007 19:54:18
> ----------------------------------------
> Jak se vyrábí medocukrové těsto?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21168


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
A.Turcani (62.168.124.222) --- 28. 2. 2007
Re: medocukrove cesto

Správny pomer je približne 0,3kg horúceho medu na 1kg práškového cukru. Cesto musí tvrdé a to sa dá docieliť len keď med nahrejeme na 60°C (včelám to škodiť nebude!). Vyrobiť väčšie množstvo primitívnym spôsobom, miesením je namáhavé, ale tvrdosť treba dodržať, inak prijímaním vlhkosti tečie a to je strašne nepríjemné. Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu