78404

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 8. 2. 2007
Re: podez�¸el�¼ cena= podez�¸el�¼ kvalita

Normální člověk skladuje věci v suchu temnu a chladu a zákaznik má být poučen jak se potraviny skladují a konve přece neskladuješ v kuchyni Na našem území platí i inorma EU 20% a vřesový 23% Norma 18% se týká značky Český med a nezamněňovat s českou normou ta je myslím19%. Zkvašení medu v kuchyni je zase jiná věc med je sylně hydroskopický a je li jak píšeš nad myčákém tak ta zkvašená vrstva již musí získat mnohem vyšší hodnoty vody jak těch 23%

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: podez?¸el?? cena= podez?¸el?? kvalita
> Datum: 08.2.2007 10:50:38
> ----------------------------------------
> Nedá mi to nereagovat. Jestli si myslíš, že jsi udal správná % obsahu vody,
> tak v první řadě vyhoď svůj refraktometr, nebo hustoměr do popelnice
> protože ti silně kecá. Skladovat řepkový med s 23 % vody může pouze
> naprostý kaskadér, riziko zkvašení je prakticky na 100%. Skladovat stejný
> med při 20 % bych nazval hazardem a při 18 % máme jistotu pouze když je
> uskladněn v chladu. Je li dlouho v teple např. v rozpálené plechové garáži
> tak i při 18 % může začít občas zlobit. Krystalizace ani pastování proces
> kvašení nijak nebrzdí, řekl bych spíš naopak. Aby to nebylo jednoduché, tak
> jsou roky, kdy je obsah vody, navzdory tomu co se tvrdí v literatuře, pod
> víčky nad 20%. Prostě já vnímám řepkový med jako silně problémový a
> skladuji ho pouze v chladu. Před pastováním ho zbavuji cca 2 % vody abyćh
> neměl reklamace u zákazníků. Pak mám jistotu, že jim někde pootevřený nad
> myčákem nezačne kvasit.
>                              Zdraví R. Stonjek
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20694


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu