76059

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Eman (194.149.115.254) --- 8. 2. 2007
Re: podezøelå cena= podezøelå kvalita

Jakou metodou ho zbavuješ vody?

Jinak celý tvůj příspěvek o %vody je svatá pravda. Od té doby co mám refraktometr, tak se mi otevřely oči v pohledu na obsah vody v medu. Měl jsem už v medu pod víčky 20% a více.
Dále jsem zaznamenal jednu zkušenost při rozehřívání pomocí spirály. Pokud není nádoba dobře uzavřená, teplý med nasává z okolí vodu. Proto je nutné ji izolovat a uzavřít přístup vzduchu. Záleží na %vlhkosti okolí. Med může zkvasit i při %vody nižším než 19%, záleží na tom jak který a jak je uložen. Ne vždy, co se píše, je pravda.
Kdo neměří, ten nic neví a pak se diví.

----------
Stonjek:
...Před pastováním ho zbavuji cca 2 % vody

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20693


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu