78506

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re:krystalizace medu

KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO POSOUDIT CHUŤOVĚ

PEPAN
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Littlehook <mlittlehook/=/centrum.cz>
> Předmět: krystalizace medu
> Datum: 03.2.2007 19:50:22
> ----------------------------------------
> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není
> vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20586


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: Re:krystalizace medu

Mohl to být akátový med nebo co jsem taky měl nějaké zapomenuté dlouhodobě
skladované medy tak třeba silně medovicový po tak 10 letech jakoby se stal
ještě víc zakalený a tmavší než ztuhlý po dvou třech letech a jakoby více
tekutější, a to ve světnici pod střechou, kde je v létě k 30 a v zimě se
blíží k nule. Nevím, jestli za tu dobu proběhla v medu nějaká reakce nebo
došlo k nějakému nasátí vzdušné vlhkosti přes neutěsněné víčko. V každém
případě ten med nekvasí. I květový med za tu dobu původně ztuhlý v celé
hmotě se rozdělil půl na půl na tuhé světlé krystaly a hustou tekutou tmavší
složku.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, February 04, 2007 11:36 AM
Subject: Re:krystalizace medu


KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU
NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k
myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl
za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO
POSOUDIT CHUŤOVĚ

PEPAN


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20588


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu