78506
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re:krystalizace medu
KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO POSOUDIT CHUŤOVĚ
PEPAN > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Littlehook <mlittlehook/=/centrum.cz> > Předmět: krystalizace medu > Datum: 03.2.2007 19:50:22 > ---------------------------------------- > Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není > vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20586
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: Re:krystalizace medu
Mohl to být akátový med nebo co jsem taky měl nějaké zapomenuté dlouhodobě skladované medy tak třeba silně medovicový po tak 10 letech jakoby se stal ještě víc zakalený a tmavší než ztuhlý po dvou třech letech a jakoby více tekutější, a to ve světnici pod střechou, kde je v létě k 30 a v zimě se blíží k nule. Nevím, jestli za tu dobu proběhla v medu nějaká reakce nebo došlo k nějakému nasátí vzdušné vlhkosti přes neutěsněné víčko. V každém případě ten med nekvasí. I květový med za tu dobu původně ztuhlý v celé hmotě se rozdělil půl na půl na tuhé světlé krystaly a hustou tekutou tmavší složku.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, February 04, 2007 11:36 AM Subject: Re:krystalizace medu
KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO POSOUDIT CHUŤOVĚ
PEPAN
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20588
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu