78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: krystalizace medu
Nevím o tom, že by se med kazil takovým způsobem, že by byl ještě poživatelný a přitom způsobil člověku nějaké problémy ( jako třeba teď listerie v salátech). Takže pokuď je vzhledově v pořádku a chuťově přijatelný, nevidím žádný problém ho použít buď přímo do kafe nebo na chleba s máslem atd nebo nepřímo do pečiva nebo pokud ta chuť je mizerná do medoviny či pálenky. Nedával bych ho včelám, protože kvůli dlouhému skladování obsahuje hodně HMF a to na rozdíl od člověka včelám škodí. Pokud byste ho chtěl přece jen vyhodit, můj tip na využití je přidávat do 5 - 10 % do krmení slepicím, sice údajně nemají chuťové buňky na sladké, ale takhle ochucený obilný šrot vyhledávají.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Littlehook" <mlittlehook/=/centrum.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Saturday, February 03, 2007 7:50 PM Subject: krystalizace medu
> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není > vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20583
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu