78405

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.K. (195.39.10.34) --- 14. 11. 2006
Re: skvaseny med

med je potřeba vytáčet i podle snůšky,končíli snůška ,nebo je na 2 dny přeřušená deštěm dá se předpokládat,že i nezavíčkovaný med je "suchý"-vlhkost pod 20%,pokud nosí jen do plodiště můžete odebírat medné nástavky celý den,pokud je i sebemenší snůška nejvíce do 9 hodiny,z rámků nesmí vyletět kapka,když s ním trhnete,protože třeba z 8 rámků v jednom medníku nic neukápne a dílo by vyskočilo i s medem kdyby mohlo a ze 2 r. to teče ,protože to tam "meziskladují" ,na to bacha,pokud narazím na podezřele tekutý med-nemusí být nutně nezralý-odkládám ho při vytáčení na konec,řepku vytáčím většinou tak na půl až ze 2 třetin zavíčkovanou,protože si dělám ambice na akát,ale zatím je ho tak na pokrytí potřeby mezi snůškami,protože pravidelně v tomto období chčije a tak ze třech až pěti výborných dnů se maj pak 14 dní čím krmit,právě na přelomu řepky a akátu ,když se překryjí snůšky bývá někdy med i pod víčky přes dvacet procent vlh.
v zaneseném medníku není prostor pro meziskladování(a tohoto prostoru pro nektar potřebují včelky daleko víc než pro vlastní med a tak se dostanou těsně před zavíčkováním k sobě a problém je na světě,takový ty mapy v medu ve sklenici je zamíchaný vzduch v medu ,díky ,kterému se vytváří velké krystali, odděluje se voda ,kterou med vytlačí nahoru a už je taky problém,dál je nutná hygiena nádob-pasterizace a celková hygiena vytáčení a skladování(v suchu!!!) medu,zamyslete se každý kolik kritických míst,kde by se mohl váš med "zkazit",má vaše technologie získávání a skladování medu, a snažte se je odstranit,kolikrát toto kvašení nebo jinak nabouraný med může být souhra více faktorů,pokud se vám je podaří eliminovat můžete se vyvarovat zbytečné práce a starostí.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19289


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu