78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Jan Cervenka (e-mailem) --- 6. 11. 2006
Re: inzerce - rámky - dotaz a diskuze
Dne pondělí 06 listopad 2006 20:23 Tomá Jaa napsal(a):
> to ale méně uliček, širší uličky i širší rámky. Potom je otázka, jak > dokonale zpravovat směs vosku s medem.
vetsinou se pouziva snek se sitem - podobny primcip jako napr. pri domacim odstavnovani strojkem na maso.
Honza _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19221
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Tomáš Jaša (80.79.28.155) --- 6. 11. 2006
Re: inzerce - rámky - dotaz a diskuze
Docela by mě zajímalo, jak probíhá odšťavňování masa.
Jinak, už druhou sezónu používám poloprofi odšťavovač na ovoce ,s půl KW motorem s ústrojím z mosazi a jakési litiny, k z zpracování rozvařené horké kaše košilek s voskem. Tam to celkem funguje – pokud nespolkne plastovou matečníkovou misku, ale na směs medu s voskem si to nějak nedovedu představit. Profi mašinky na tuto problematiku vypadají ještě trochu jinak a asi by to chtělo nerez.
Tom
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19222
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - A.Turcani (62.168.124.222) --- 7. 11. 2006
Re: Odstredivka na med
Páni, riešite to, čo je vo veľkovčelárstvach (nejedná sa o včelnice so 100 včelstvami, ale o min. 1 tisíc a viacej) v zahraničí vyriešené. Zbytky rozbitého vosku s medom z odviečkovača zachytávajú do veľkoobjemových vriec-pytlov a celý náklad odstredia v obrovských odstredivkách. Nás to zatiaľ nemusí trápiť, aspoň nás nie čo chováme 100-200 včelstiev. Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19228
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Karel (194.138.39.54) --- 7. 11. 2006
Re: Odstredivka na med
Zbytky rozbitého vosku s medom z odviečkovača zachytávajú do veľkoobjemových vriec-pytlov a celý náklad odstredia v obrovských odstredivkách. Nás to zatiaľ nemusí trápiť, aspoň nás nie čo chováme 100-200 včelstiev. Anton
....
Když jsem se minule ze zvyku navážel do Včelařství, tak jsem chtěl napsat že nic technicky zajímavého nenapsali od reportáže z medárny v Tachově. :-)) A tam to myslím bylo taky. Dokonce pokud si po dvaceti letech vzpomínám, tak psali, že řetězovými odvíčkovači mohou oholit plásty (s cement. medem) až na mezistěnu a pak tu směs dále zpracovat.
Škoda, že ta reportáž ze slavnostního otevření už neměla pokračování po sezoně. Bylo by zajímavé vědět, jak se tam ta technologie osvědčila, a možná i kde skončila.
...
Na druhou stranu je asi otázka, kde všude se dá u nás používat (jen) radiální medomet, což je asi jediné uspořádání pro celé nástavky. Myslím že na značné části území by včelaři museli mít k dispozici i tangenciální technologii na medovicové medy.
A nebo je oholit na kaši až k mezistěně a plásty asi poloviční tlouštky by snad už možná šly vytočit radiálně.
Nehledě na ekonomiku a poměřování s cenou lidské práce. Myslím, že pokud by člověk potřeboval, tak o prázdninách by snad nějaké pomocníky našel. A možná by mu návratnost investice vyšla na 50 let i s optimistickým očekáváním růstu platů. :-))
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19229
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu