78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva
Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od medoviny?
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Stonjek" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM Subject: Vaoení medového piva
> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, > chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad > nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole > nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr > ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s > natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té > práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku > v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo > bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, určitě > bych na něj občas zašel. > Zdraví R. Stonjek >
---------------------------------------------------------------------------- ----
> _______________________________________________ > Konference Vcely > Vcely/=/v.or.cz > http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18816
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva
Radim Polášek napsal(a): > Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od > medoviny Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako každá jiná z medu a chmele).
Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co "kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.
Honza Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18817
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 30. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva
Stonjek napsal(a): > .. pak už záleží na dávkování a štěstí. Zdraví R. Stonjek > No vždycky si můžeš vybrat - buď se učit zálady řemesla a nebo se modlit za návštěvu štěstěny.
Pivovarskej pozdrav "Dej bůh štěstí!" určitě vznikl dávno před Poupětem.
Honza _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18833
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu