78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Bureš J. (e-mailem) --- 25. 9. 2006
Re: Přednáka M.Boleslav
Přítel Bill Růžička měl přednášku i v Praze po skončení EURBEE l5.9.2006. Určitě i v Mladé Boleslavi říkal, že jejich roztoč je neskonale odolnější než náš (nazývá ho trefně SUPERMAID). Pohledíme-li na stránky "mitegone", zjistíme, že metodika se příliš neliší od naší,letní spad menší než 8-10 roztočů za 24 hod. se považuje za úspěšný.
Roztočík včelí se u nás v současné době pravděpodobně nevyskytuje.
Zdravím
Jar. Bureš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18769
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 26. 9. 2006
Re: med
Světlé fleky mapovitého vzhledu jsou v medu obvyklé zvláště u nepastovaného medu a nejsou vadou ale přirozeným jevem . Avšak působí jen podivně svým vzhledem
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ivan Cerny <i_c/=/volny.cz> > Předmět: Re: med > Datum: 25.9.2006 08:20:03 > ---------------------------------------- > Totéž se mi stalo u vloni několika sklenic s pastovanou řepkou. > Skladoval jsem je ale dost v teple, tak 23-25 C, tak jsem to přičítal > tomu. Obsah vody změřený v Dole byl 18 %. > Letos mám vody 17 % a zdá se, že několik sklenic pastovaného medu mi > začalo dělat světlé fleky asi do dvou týdnů po naplnění. Nevím, co se > s tím děje a jak tomu předejít. > Ivan > > K> zkrystalizoval, vypadalo to, že je to v pohodě a najednou začaly krystaly > K> měnit strukturu. Vytvářely se větší shluky světlejších krystalů (3-5mm) a > K> mezi nimi tmavší tekutý med. Ten posléze začal kvasit. > > K> Zajímavé bylo, že u pastovaného medu jsem nic podobného nepozoroval. > > > > > > _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18795
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu