78178

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

m (e-mailem) --- 12. 9. 2006
Re: Re:domácí výroba ko1e pro medomet.Re: Vyvaoování vosku

Kdyz se to natre potravinarskym lakem tak je po problemu nebo ne? Urcite to vyjde levneji nez porizovat nerez.

Radim Polášek <polasek/=/e-dnes.cz> wrote:
Jinak nic bych nedal za to, že ty historické medomety, třeba
http://vcelarskenoviny.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_id=86
mají vesměs plášť z zinkového plechu stejně jako ten můj.



m.
              
---------------------------------
Do you Yahoo!?
Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18636


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polásek (e-mailem) --- 12. 9. 2006
Re: Re:domácí výroba ko1e pro medomet.Re: Vyvaoování vosku

Ano a ne. Casem vzdy dojde pri nejaké nepozornosti k tvrdému kontaktu treba
rámku nebo neceho jiného s povrchem medometu a potom vzniknou skrábance az
do plechu. Aby se daly spravit potravinárskou barvou, musí být medomet
cistý, místo kolem skrábance suché a odmastené a po oprave musí nejakou
dobu, týden az mesíc vyprchávat zbylá redidla z barvy. Taky se obvykle
doporucuje zaschlou barvu pred prvním vytácením umýt vodou. Takze behem
sezóny obvykle skrábance opravit nejde.

R. Polásek

----- Original Message -----
From: "m" <vcelarstvi/=/yahoo.com>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 12, 2006 9:12 AM
Subject: Re: Re:domácí výroba ko1e pro medomet.Re: Vyvaoování vosku


> Kdyz se to natre potravinarskym lakem tak je po problemu nebo ne? Urcite
to vyjde levneji nez porizovat nerez.
>
> Radim Polášek <> wrote:
> Jinak nic bych nedal za to, že ty historické medomety, třeba
> http://vcelarskenoviny.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_id=86
> mají vesměs plášť z zinkového plechu stejně jako ten můj.
>
> m.
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18651


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu