78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Malindzak Peter --- 1. 10. 2002
RE: jak zvýąit spotřebu medu
Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma zaujímalo, či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí).
-----Pôvodná správa----- Od: Pavel Prchal <prchal/=/dup.cz> Pre: Vcelarska konference <vcely/=/v.or.cz> Dátum: 1. október 2002 14:24 Predmet: Re: jak zvýšit spotřebu medu
> >> Nazdar přátelé ! :-))) >> už to tady probíráno bylo, ale opakování matka moudrosti. :-)) Po >> prvním letošním točení medu jsem si vzpomněl na možnost míchání medu a >> alkoholu. V mém případě jabkovice (v jiných krajích se to jmenuje >> kalvádos). Hezky jeden objemový díl medu a jeden objemový díl alkoholu >> asi 55%. Ten med musí být tekutý, jak jistě většina z účastníků >> konference ví. A po řádném promíchání je z toho dobrota. :-))) Když >Ještě se může přidat jeden díl citronové šťávy. (1:1:1) > >Zdraví PP. > >*-----------------------------------------* >Pavel Prchal >DUP - druzstvo Pelhrimov >Remenovska 1999, 39317 Pelhrimov >Tlf. 565353127 (*111) >http://www.dup.cz >mail: prchal/=/dup.cz >*-----------------------------------------*
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1808
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Libor Jarolím --- 1. 10. 2002
Re: jak zvýąit spotřebu medu
U tekutého medu se mi to(separace) zatím nestalo. Ale jedna dávka medu už byla částečně zkrystalizovaná a to se pak krystalky usazovaly na dně láhve a dělaly problémy. Domníval jsem se, že voda obsažená v alkoholu ty krystalky rozpustí, ale nestalo se tak. DOBROU CHUŤ Libor Jarolím Ostrava-Stará Bělá
> Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma zaujímalo, > či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí).
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1809
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Arnoąt Hrdina --- 1. 10. 2002
Re: jak zvýąit spotřebu medu
Viděli jste v neděli v ČT1 Domácí štěstí? Bylo celé o včelách a o medu. Možná že dotyční mohli dát vědět do konference, že budou v televizi :o) (pokud se učastní). Bohužel jsem to pustil pozdě, ale pár receptů jsem chytil. Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých dnech užitečný naložit. Preventivně. Dá se to prý i s topinkou. Osobně jse užíval tak jak to bylo naložené. A musím říct, při chřipce i preventivně vynikající. Ztratí to štiplavost a zápach, ale zůstanou veškeré léčivé vlastnosti jak česneku tak medu.
Arnošt
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1810
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jakub ©merda --- 2. 10. 2002
recept
Bohužel jsem se nedíval na pořad "Domácí štěstí", nicméně mě zaujal zde na konferenci zmiňovaný recept na česnek v medu. Rád bych tedy poprosil přítele Arnošta, aby se trochu více rozepsal o tomto receptu, resp. o přípravě tohoto mlsu :-)?? Děkuji
Kuba
> Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých > dnech užitečný naložit. Preventivně > Arnošt > >
______________________________________________________________________ Reklama: E-mail zdarma na cely zivot: http://email.seznam.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1818
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Arnoąt Hrdina --- 2. 10. 2002
Re: recept
Umýt sklenici (:o) ), velikost dle předpokládané konzumace. Oloupat česnek a česnekové stroužky naskládat do sklenice. Zalít medem a nechat alespon týden stát. Cˇesnek medem nasákne a chutná lahodně a pokud si pamatuju tak nesmrdí.
Dobrou chutˇ
A
>Bohužel jsem se nedíval na pořad "Domácí štěstí", nicméně mě zaujal >zde na konferenci zmiňovaný recept na česnek v medu. Rád bych tedy >poprosil přítele Arnošta, aby se trochu více rozepsal o tomto >receptu, resp. o přípravě tohoto mlsu :-)?? Děkuji
>Kuba
> Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých > dnech užitečný naložit. Preventivně > Arnošt > >
______________________________________________________________________ Reklama: E-mail zdarma na cely zivot: http://email.seznam.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1819
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pavel Prchal --- 1. 10. 2002
RE: jak zvýąit spotřebu medu
> Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma > zaujímalo, či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí). Komu to chutná, tomu se to nestačí usadit :-o A komu ne, tomu to nevadí.
Zdraví PP.
*-----------------------------------------* Pavel Prchal DUP - druzstvo Pelhrimov Remenovska 1999, 39317 Pelhrimov Tlf. 565353127 (*111) http://www.dup.cz mail: prchal/=/dup.cz *-----------------------------------------*
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1811
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu