78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 3. 8. 2006
Re: cukernatění medu
V době řepky je ještě dost zima, včely věnují všechnu pozornost snůšce a výchově plodu. Jak zavíčkují med, mají ještě čas udržovat ho v teple, když jsou ty zásoby vzdálené 2 nastavky od plodu, kde tu teplotu skutečně musí držet? Já bych se nedivil, kdyby teplota toho medu v úlu občas klesala i pod 20 st C.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, August 03, 2006 10:09 AM Subject: Re: cukernatění medu
> Pro malovčelaře se ta investice i provoz nevyplatí. U sebe to považuju za > zbytečné a všem zákazníkům opakuji, že zkrystalizovaný med je kvalitnější > než "mrtvý" tekutý levný med v supermarketu. Je to trochu demagogie, ale > nějakou logiku to má. > > Celá ta teplotní teorie kolem krystalizace mě selhává, když vytáčím po > týdnu napůl zkrystalizovaný řepkový med, který by měl mít teplotu kolem +30 > C v úlu. Navíc mívá někdy i zavíčkovaný med obsah vody nad 20%, a to už je > od včel podraz. Co pak s tím jiného než do medoviny. Na nějaké vysoušení > medu v mých podmínkách nevěřím. Nepotřebuji řepku v blízkosti. Nebezpečí > postřiků, problémový med a chuť taky nic moc.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17888
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu