78371
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pepan (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvaen?
I kvasinky potřebují k životu vodu a po určité době uhynou žízní proto se stane že bývá poškozená jen slabá vrstvička ve sklenici a je to také odvislé od toho jak je med vyzrálý to znamená kolik obsahuje látek dodaných včelami.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Karel <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Obasah vody v medu x kvaen? > Datum: 23.6.2006 08:09:14 > ---------------------------------------- > Letos si koupím refraktometr. Po zkušenostech z loňska. > > Med jeem vytočili, stočili do sklenic, hermeticky je uzavřeli. Med > zkrystalizoval, vše vypadalo O.K. > > Ale pak se začaly krystaly "přeskupovat", dělaly se tam hrudky a oblasti > mezi nimi se vyplňovaly tmavším tekutým medem. A ten pak začal kvasit. > Slyšel jsem něco o mezikrystalické vodě. > Tedy hned všechny takto mírně chycené sklenice jsem dal na jaře včelám k > doplnění zásob. Včely nejdříve odsály tekutou fázi a pak ten med byl > náznaku kvašení a chuťově celkem bez vady. > Takže je možné, že by se i celkově nízký obsah vody dokázal lokálně > přesunout a umožnil kvašení? > > Děkuji za případné vysvětlení. Karel > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17236
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu