78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Lukáš (83.69.58.195) --- 30. 5. 2006
trubčí larvy
Zdravím včelaře!
Chtěl bych se vás zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s využíváním trubčího plodu jako potraviny. Informace jsou o tom tuším v jedněch OVP 2004. Včera jsem zkusil přímo larvičky a co se týče chuti, tak mi to připadá jako škrobová voda :-( Pak jsem si trubčinu vyždímal přes plátýnko a tak vzniklou tekutinu podle návodu zdrcnul nasucho na pánvičce. Musím říct, že tahle úprava a la míchaný vajíčka docela ujde, připomíná mi to trochu květákový mozeček. Odvážil jste se někdo něčeho podobnýho?
Lukáš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 16733
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 30. 5. 2006
Re: trubčí larvy
Slepice vědí, co je dobré. Podle literatury obsahují včelí larvy velice dobře stravitelné bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Před nějakou dobou jsem kdesi na internetu našel i stránku, která se zabývá recepty z hmyzu. Loni jsem našel ve včelách kus divočiny s trubčím plodem, mednými zásobami a pylem a zkusil jsem to. Chuť hodnotím jako kokosový ořech zmixovaný s slazeným kondenzovaným mlíkem. Optimální jsou larvy tak 2-3 dny před víčkováním, mladší jsou malé a starší mají trochu ostrou příchuť. Jestli se nepletu, tak takové voští s medem, pylem, larvami a mateří kašičkou v buňkách je to, co je v starých pověstech nazýváno strdí.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <w> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, May 30, 2006 10:05 AM Subject: Re: trubčí larvy
Dne úterý 30 května 2006 08:25 Luká napsal(a): > Zdravím včelaře! > Chtěl bych se vás zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s využíváním > trubčího plodu jako potraviny. Informace jsou o tom tuším v jedněch OVP
Slepice by mi pri krmeni uklovli i prst :).
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 16737
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu