78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- (e-mailem) --- 10. 1. 2006
Re: Re:myka
myš se dá dobře chytit na syrový brambor, ale jak na rejska?
Kouba
Gustimilián Pazderka <gupa/=/seznam.cz> napsal(a): > Od: Havl?k > > ....Při jaké teplotě je mohu rozebrat, > > abych zjistil, jestli je myška ještě uvnitř? > ..... > > Měla by byt teplota nad 10 °C a bez vetru a hlavne po proletu, jinak kazde vyruseni se scita pred konecnikem v travicim systemu vcely. Mysi a v tvem pripade rejsci jsou problem, ale z 80% dopadne vyruseni mysi alespon u me dobre . Tech asi 20% je KO. Tz. kazde pate vcelstvo, do ktereho se mi dostane mys je ohrozeno. Zalezi natom, kde se mys usidli, jak je zrava. Neni to ale v celkovem poctu ztrat (celkem z poctu vcelstev i ... nenapadnutych) vice jak 3%. > > Horsi je vzdy u mysi, kdyz se nastehuje rejsci parek a zacne se s vychovou mladych. > > Ztraty zapricinuji i napr. ptaci. > > > > _gp_ > ----- Zrychlete své RazDva připojení s Contactel Akcelerátorem. Více na http://www.contactel.cz/akcelerator
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14018
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Honza Jindra (84.244.103.226) --- 10. 1. 2006
Re: Re:myka
Rejskové jsou u nás po právu chránění.
Jak na rejska? Když už je v úle tak ho nechat být. Mě se stalo jen jednou, že si na dně úlu udělal hnízdo z natahanýho listí. Jinak se mi ale stává pravidelně alespoň u 10-ti včelstev, že se do úlu protáhne i mými očky které mám vyfrézované na výšku 8 mm. Že úl navštívil se snadno pozná podle rozkousaných tělíček mrtvolek na podložce. V žádném případě jsem však nezaznamenal zeslabení včelstva po jeho návštěvě.
Zajímavý nápad na zajištění česna má př. Cimala - česno uzavřené hliníkovou hranou co se používá na zpevnění rohů, tuším ze sádrokartónu. Hrany mají vysekané otvory něco mezi 7 - 8mm.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14019
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pepan (e-mailem) --- 10. 1. 2006
Re: Re:myka
je to hmyzožavec tak maso ŠKVAREK NEBO SUSÝ SALÁM
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: <domus/=/cbox.cz> > Předmět: Re: Re:myka > Datum: 10.1.2006 07:49:56 > ---------------------------------------- > myš se dá dobře chytit na syrový brambor, ale jak na rejska? > > Kouba > > Gustimilián Pazderka <gupa/=/seznam.cz> napsal(a): > > Od: Havl?k > > > ....Při jaké teplotě je mohu rozebrat, > > > abych zjistil, jestli je myška ještě uvnitř? > > ..... > > > > Měla by byt teplota nad 10 °C a bez vetru a hlavne po proletu, jinak kazde > vyruseni se scita pred konecnikem v travicim systemu vcely. Mysi a v tvem > pripade rejsci jsou problem, ale z 80% dopadne vyruseni mysi alespon u me dobre > . Tech asi 20% je KO. Tz. kazde pate vcelstvo, do ktereho se mi dostane mys je > ohrozeno. Zalezi natom, kde se mys usidli, jak je zrava. Neni to ale v celkovem > poctu ztrat (celkem z poctu vcelstev i ... nenapadnutych) vice jak 3%. > > > > Horsi je vzdy u mysi, kdyz se nastehuje rejsci parek a zacne se s vychovou > mladych. > > > > Ztraty zapricinuji i napr. ptaci. > > > > > > > > _gp_ > > > ----- > Zrychlete své RazDva připojení s Contactel Akcelerátorem. Více na > http://www.contactel.cz/akcelerator > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14027
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu