78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ ( Veselý?) Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku.
Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora jako med?
R Polášek
----- Original Message ----- From: "Gustimilián Pazderka" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM Subject: RE: Pyl
Radek HUBAČ: > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu.
.....
Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?....
Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze bude mnohem zajimavejsi proces.
_gp_
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13839
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
Komkrétně u pylu čerstvý pyl má životnost jen pár dnů, pyl se musí sušit nebo zakvašovat a to je výrobek nebo není?
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "A.Podhájecký" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, December 22, 2005 11:06 AM Subject: Re: Pyl
> Podle naší právničky jdou prodávat ze dvora všechny přímé včelí produkty > (tedy i žihadla :-). > Medovina už je výrobek. > Tonda > > >Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > jako med?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13844
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Petr Lokvenc (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
Například i mateří kašička zamíchaná v medu je prý už výrobek...
----- Original Message ----- From: "A.Podhájecký" <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, December 22, 2005 11:06 AM Subject: Re: Pyl
> Podle naší právničky jdou prodávat ze dvora všechny přímé včelí produkty > (tedy i žihadla :-). > Medovina už je výrobek. > Tonda > >>Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > jako med? > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13847
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
neuváděj na vrata cenu a máš mpo probléu od čehokoli jinak si zakládáš na problémy
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Petr Lokvenc <lokvenc.petr/=/volny.cz> > Předmět: Re: Pyl > Datum: 22.12.2005 14:53:35 > ---------------------------------------- > Například i mateří kašička zamíchaná v medu je prý už výrobek... > > ----- Original Message ----- > From: "A.Podhájecký" <e-mail/=/nezadan> > To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Thursday, December 22, 2005 11:06 AM > Subject: Re: Pyl > > > > Podle naší právničky jdou prodávat ze dvora všechny přímé včelí produkty > > (tedy i žihadla :-). > > Medovina už je výrobek. > > Tonda > > > >>Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > > jako med? > > > > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13850
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
ty rozdávají zdarma samy
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: A.Podh?jeck? <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Pyl > Datum: 22.12.2005 11:06:14 > ---------------------------------------- > Podle naší právničky jdou prodávat ze dvora všechny přímé včelí produkty > (tedy i žihadla :-). > Medovina už je výrobek. > Tonda > > >Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > jako med? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13849
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl
cokoli
pepan > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz> > Předmět: Re: Pyl > Datum: 22.12.2005 10:33:15 > ---------------------------------------- > Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích > přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ ( > Veselý?) > Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako > včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství > několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s > hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku. > > Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > jako med? > > R Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "Gustimilián Pazderka" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM > Subject: RE: Pyl > > > Radek HUBAČ: > > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho > > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k > > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu. > > ..... > > Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?.... > > Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze > bude mnohem zajimavejsi proces. > > _gp_ > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13848
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu