78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Radim Polásek (e-mailem) --- 20. 12. 2005
Re: Antwort: Re: Medovina - mysina
Moje kniha o víne ríká, ze vzniká pri delsím pobytu vykvaseného vína na kvasnicích za vyssí teploty, pri prístupu vzduchu k mladému vínu a pri moc pomalém kvasení za vyssí teploty. Co ji zpusobuje, neví - tehdy, je to kniha z roku 75. Náprava slabé mysiny je mozná silnejsím zasírením a pridáním zdravých kvasnic, prípadne novým prokvasením a to vsechno v chladném prostredí (asi 5 - 15 st C). Silná mysina spravit údajne nelze. ( Mozná to jsou nejaké rozkladné produkty z bíkovin z kvasnic?)
Já bych zkusil ve flasce rozmíchat tak ctvrt, pul kostky obycejných kvasnic na litr medoviny, nechat pár dnu a pak slít, co to udelá. Mozná ale, ze se kvasinky k tomu úcelu prodávají v obchodech s vinarskými potrebami. Nebo bych zkusil drcené drevené uhlí, tak asi malou lzicku na litr. V nejhorsím prípade vypálit.
R. Polásek
----- Original Message ----- From: <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, December 20, 2005 1:59 PM Subject: Antwort: Re: Medovina - mysina
> > Ako upravujete medovinu ak chyti mysinu ? > > Po prvom vykvaseni pri stacani sa zistilo, ze demizony, ktore kvasili v > termokomore pri zvysenej teplote chytili chut po mysiach. Mate niekto > nejaky dobry postup ako tuto pachut odstranit ? > > Matej > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13810
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu