78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Milan (194.212.180.122) --- 20. 11. 2005
medovina

K výrobě medoviny jsem použil Dolské kvasinky a medovina kvasila intenzivně dva měsíce.Jenže nyní není sladká.Dosladil jsem medem který jsem rozpustil v dokvašené medovině.Teď med který jsem dodal pomalu klesá ke dnu.Máte zkušenosti s doslazováním medoviny?
Milan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13200


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.109.94) --- 20. 11. 2005
Re: medovina

Jestli jsi med opravdu rozpustil, tak neklesá ke dnu, ale to klesá pyl a nerozpustné látky. Jestli se z medu neodstraní bílkoviny převařením, bude se roztok čistit delší dobu. Norma na medovinu udává obsah cukru 40 mg/l. V 1 kg medu je asi 700 g cukru. Je potřeba vědět jak koncentrovaný roztok jsi dal kvasit, abys věděl kolik tam je alkoholu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13201


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Ing . Aleš Příleský (e-mailem) --- 21. 11. 2005
RE: medovina

Tato cesta není řešením. Ve vykvašené medovině již nejsou žádné kvasinky a
tím pádem med nemůže vstoupit do kvasné reakce a znovu vykvasit.
Osobně se mi zdá nejlepší řešení nechat původní medovinu a udělat novou s
vyšším poměrem medu - při měření moštoměrem tak 28-30 kg cukru/hl. Z obou
medovin pak "namixovat" požadovanou sladkost.
Myslím, že je dost zájem spíše o nesladkou medovinu.

Aleš

-----Original Message-----
From: Milan [mailto:e-mail/=/nezadan]
Sent: Sunday, November 20, 2005 5:44 PM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: medovina


K výrobě medoviny jsem použil Dolské kvasinky a medovina kvasila intenzivně
dva měsíce.Jenže nyní není sladká.Dosladil jsem medem který jsem rozpustil
v dokvašené medovině.Teď med který jsem dodal pomalu klesá ke dnu.Máte
zkušenosti s doslazováním medoviny?
Milan




--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.1.362 / Virus Database: 267.13.4/175 - Release Date: 18.11.2005

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13219


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu