78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Stonjek (213.151.87.17) --- 23. 10. 2005
Medovec
Do kvasu se nic nepřidává. Kvašení je tak bouřlivé, že poklice nadskakuje a často pěna teče ven. Možná, že by se tento postup dal použít i při výrobě medoviny.Kvašení trvá tak cca 14 dní. Jinak já jsem fungoval spíš jako dodavatel medu a pozorovatel. Za med jsem vždy dostal nějakou tu láhvinku. Žel Ukrajinci jsou pryč a tak uvažuji, že se do toho také jednou pustím. Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12789
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A PAK JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ DO KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr
pepan
----- Original Message ----- From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM Subject: Re: Medovec
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12793
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
> KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři > aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť
Taky aby se z mrtvých kvasinek nedostaly do pálenky pachutě.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "pan Josef Menšík" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 11:18 AM Subject: Re: Medovec
> kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A PAK > JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ DO > KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři > aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť > nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr > > pepan > > ----- Original Message ----- > From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan> > To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM > Subject: Re: Medovec > > > > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým > kvašení, > > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > > Martin >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12794
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Cervenka (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12800
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
nic se nefiltruje je to jen surovina ale je tady jeden problém musíš si zjistit jaký nejmenší objem ti v palírně vypálí jsou palírny s nejmenším objemem břečky ,tak se tato surovina nazívá , 40 litrů a taky 300l. pozor na to!!!!
pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM Subject: Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12801
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec
už tě vidím jak si př. NAPOLEONEM nebo MEDOVCEM mažeš kolena zevně já tedy rozhodně zevnitř je to mnohem zábavnější
pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM Subject: Re: Medovec
Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a): > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? > Martin
Dobry den, nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim. Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12802
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu