78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Novák B. (e-mailem) --- 19. 9. 2005
medovina
Dělal jsem letos medovinu poprvé a proto nemám zkušenosti. Použil jsem Dolské kvasinky,ale medovona bublala( přes kvasnou zátku) asi 14 dní a to jen tak,lážo plážo a po stočení probublávala tak 6 - 7 dní. Dodržel jsem přesně návod ke kvasinkám přiložený, ale nějak se mi to nezdá. Řekl bych že by kvašení mělo trvat déle a intenzivněji BN
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12330
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina
podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách ----- Original Message ----- From: "ll" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM Subject: Re: medovina
> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic > néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12338
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 23. 9. 2005
RE: medovina
www.schimansky.cz omlouvam se za chybejici pismeno Radek
-----Original Message----- From: pan Josef Menšík [mailto:Josef.Mensik/=/seznam.cz] Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:49 AM To: Vcelarska konference Subject: Re: medovina
podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách ----- Original Message ----- From: "ll" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM Subject: Re: medovina
> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic > néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky
__________ Informace od NOD32 1.1230 (20050922) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12401
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina
Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde jakasi rovnice. Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.
Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz roztok kvasit nemel nebo jen malo. Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.
Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med, muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi odolne.
D. Helmut
Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32
>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta. >Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete >spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty >- nejlépe 26-28. >Zdraví Bzuk. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12370
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu