78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
- Kristl Pavel (e-mailem) --- 19. 9. 2005
RE: Medovina
Zdravím, toto téma jsme tu již řešili někdy na jaře(?), pro názory koukni do archívu. Já už léta používám dolské hlubokoprokvašující. Chtějí svou teplotu 25-28 st.C a pak jsou bez problémů, po čtyřech týdnech je první kvašení hotovo. Řeším to polystyrénovou bednou, žárovkou a termostatem z bojleru. Doporučuji i na přípravu zákvasu použít prostředí s teplotou kolem 25 st.C, jinak se vytvoření zákvasu může zbytečně protáhnout a není jistota, že se v něm nevytvoří nějaká konkurenční plíseň. Pavel
> Jaké používáte kvasinky(případně od koho) na přípravu medoviny?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12313
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Josef Kouba (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: Medovina
Možná, že by více lidí zajímalo velikost bedny z PPS a hlavně umístění žárovky a termostatu.
S přáním hezkého dne Josef Kouba
----- Original Message ----- From: "Kristl Pavel" <Kristl/=/oez.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, September 19, 2005 7:01 AM Subject: RE: Medovina
> Zdravím, > toto téma jsme tu již řešili někdy na jaře(?), pro názory koukni do > archívu. > Já už léta používám dolské hlubokoprokvašující. Chtějí svou teplotu 25-28 > st.C a pak jsou bez problémů, po čtyřech týdnech je první kvašení hotovo. > Řeším to polystyrénovou bednou, žárovkou a termostatem z bojleru. > Doporučuji i na přípravu zákvasu použít prostředí s teplotou kolem 25 > st.C, jinak se vytvoření zákvasu může zbytečně protáhnout a není jistota, > že se v něm nevytvoří nějaká konkurenční plíseň. > Pavel > >> Jaké používáte kvasinky(případně od koho) na přípravu medoviny? >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12314
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu