78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 19. 7. 2005
Re: pomerančový med

Zdravím,
medovicový med zřejmě ze smrku v tuto dobu pozdního květu lip a po něm měl
některé roky barvu do cihlověčervena, jemnou vyváženou sladkokyselou chuť,
krystalizoval bez jakéhokoliv zásahu jemně za delší dobu a vypadal potom
jako pastovaný. Chuť mohla připomínat trošku pomeranče říznuté trošku
skořicí. Velice kvalitní med.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Havlík" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, July 18, 2005 10:26 AM
Subject: pomerančový med


> Z jedné sklenice jsem ochutnával med a měl výraznou pomerančovou
chuť.Barva
> byla hnědo-oranžová.Vůně také trochu po pomerančích.Pomaleji
> krystalisuje-asi příměs medovice.Co by to mohlo být?Jedno vím jistě, žádné
> citrusy v okolí mé včelnice nerostou. :-)Listy meduňky voní podobně, ale
> významější porost jsem nenašel.Chtěl jsem ho schválně poslat do soutěže,
> ale má vodu na necelých 19%, takže někdy příště. :-(

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11444


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu