78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Eman (194.149.115.135) --- 23. 6. 2005
Re: dotaz- míchání tvrdého medu
>Teorie je možná jasná. Ví někdo o experimentu. HMF před,
>ohřev, HMF po. Kolik to dělalo?
Drtivou většinu "moudrostí" o medu opisuje jeden od druhého stále dokolečka. Mít možnosti analýzy v laboratoři, nebyl by problém vliv mikrovlnky na některé enzymy (invertáza, diastáza) v medu experimentálně ověřit (včetně HMF). O takovém ověření jsem ještě od našich výzkumníků nečetl, ale jen stále stejné omílané fráze o "zabíjení medu" mikrovlnami. Je toho plný Internet. Ještě do toho může někdo zaplést geopatogenní zóny a vliv měsíce, a už se z toho zblázním.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 11040
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu