78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Eman (194.149.115.135) --- 17. 6. 2005
Re: Podraz?me si nohy sami sob??

>...pokud med dodám do výkupu tak je to surovina (je
>otázkou co stím ten výkupce provede) a pokud ho prodám ze
>dvora tak je to finální produkt
------------
Je otázka, jak definujete pojem SUROVINA. Já tomu rozumím tak, že je to látka, kterou nemůžete přímo využít, ale až po nějakém technologickém zpracování (příklad vápenec - hašené stavební vápno). Med bych přirovnal v tomto smyslu k vodě z pramenu a balené pitné vodě. Koupíte-li si vodu v PET lahvi, jinou kvalitu, než záruku, že je voda zdravotně nezávadná, nemáte. Ale dnes nemáte ani takovou záruku (viz nedávné testy, které ukázaly nepřípustný obsah těžkých kovů).
Pokud budu vyrábět medovinu, perník, nebo karamel, pak lze o medu jako surovině mluvit.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10947


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu