78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Josef Šamalík (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím.
jose
> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka? > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > Díky Jarda
____________________________________________________________ http://www.listicka.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10938
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Ing. Milan Valenta (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Omyl, zrovna včera jsem vytáčel rámky s částečně zkrystalizovaným řepkovým medem. Zčásti mi to potrhalo rámky, zčásti zkrystalizovaný med v rámcích zůstal. Pravda, ten med měl být již alespoň 14 dní vytočený, ale nebyl čas......
Milan Valenta
----- PŮVODNÍ ZPRÁVA ----- Od: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz> Komu: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Předmět: Re: Rychla krystalizace medu - hořčice Datum: 16.6.2005 - 14:55:48
> Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu > nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice > ale nevím. > > jose > > > > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně > > rychle jako řepka? > > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > > > Díky Jarda > > ____________________________________________________________ > http://www.listicka.cz >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10940
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Cervenka (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Dne čtvrtek 16 června 2005 14:55 Josef Šamalík napsal(a): > Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec > řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím. > > jose > > > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako > > řepka? Nebo mám trochu více času na vytáčení??
Jo stejne jako z repky, jen je pak takovej tmavsi, ne bilej.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10941
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Řepka, hořčice, ohnice a brukvovitá zelenina jsou blízcí příbuzní a květy mají téměř stejné. Med bude taky čistý podobný. Ale nyní by k němu mohly přimíchat lípu nebo medovici a ty ve směsi s řepkovým chutnají výborně.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "jarda - začátečník" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, June 16, 2005 12:05 PM Subject: Rychla krystalizace medu - hořčice
> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka? > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > Díky Jarda
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10945
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice
a býval hlavní letní snůškou o tuhle jsme díky dnešním tecnologiím přišli.
Pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, June 17, 2005 12:46 AM Subject: Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice
> V dobách, kdy ještě zemědělci nepoužívali selektivní herbicidy, jsme občas > měli med z ohnice z polí a ten krystalizoval rychle a chutnal podobně jako > řepkový. > > R. Polášek > > > __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________ > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > http://www.nod32.cz > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu