78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Josef Šamalík (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím.
jose
> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka? > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > Díky Jarda
____________________________________________________________ http://www.listicka.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10938
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Ing. Milan Valenta (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Omyl, zrovna včera jsem vytáčel rámky s částečně zkrystalizovaným řepkovým medem. Zčásti mi to potrhalo rámky, zčásti zkrystalizovaný med v rámcích zůstal. Pravda, ten med měl být již alespoň 14 dní vytočený, ale nebyl čas......
Milan Valenta
----- PŮVODNÍ ZPRÁVA ----- Od: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz> Komu: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Předmět: Re: Rychla krystalizace medu - hořčice Datum: 16.6.2005 - 14:55:48
> Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu > nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice > ale nevím. > > jose > > > > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně > > rychle jako řepka? > > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > > > Díky Jarda > > ____________________________________________________________ > http://www.listicka.cz >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10940
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Jan Cervenka (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Dne čtvrtek 16 června 2005 14:55 Josef Šamalík napsal(a): > Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec > řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím. > > jose > > > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako > > řepka? Nebo mám trochu více času na vytáčení??
Jo stejne jako z repky, jen je pak takovej tmavsi, ne bilej.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10941
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Řepka, hořčice, ohnice a brukvovitá zelenina jsou blízcí příbuzní a květy mají téměř stejné. Med bude taky čistý podobný. Ale nyní by k němu mohly přimíchat lípu nebo medovici a ty ve směsi s řepkovým chutnají výborně.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "jarda - začátečník" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, June 16, 2005 12:05 PM Subject: Rychla krystalizace medu - hořčice
> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka? > Nebo mám trochu více času na vytáčení?? > > Díky Jarda
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10945
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice
a býval hlavní letní snůškou o tuhle jsme díky dnešním tecnologiím přišli.
Pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, June 17, 2005 12:46 AM Subject: Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice
> V dobách, kdy ještě zemědělci nepoužívali selektivní herbicidy, jsme občas > měli med z ohnice z polí a ten krystalizoval rychle a chutnal podobně jako > řepkový. > > R. Polášek > > > __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________ > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > http://www.nod32.cz > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu