78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- havlík (195.146.122.170) --- 10. 6. 2005
Re: DSC
Pavle nechci ti brát iluze, ale abys dostal důležitý výsledek s ohledem na možnost kvašení, musíš odebírat vzorek z horní vrstvy-která bude určující pro rozkvašení a kde se bude shromažďovat nejřidší roztok.Údaje jako karamelisace a teploty 120-150 st mne trošku děsí v souvislosti s medem.Med asi není úplně homogenní a používat při této metodě výpočet- v podstatě průměrování asi nebude to ořechové.Klidně mne opravte jestli se mýlím.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10824
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pavel T. (193.108.106.20) --- 10. 6. 2005
Re: DSC
Asi jsem vrchní vrstvu nebral. Jinak karamelizace znamená, že ten zbytek co tam zůstane jde mírně do hněda, jako světlý lak na dřevě. Pak je to dobré ukončit. Dál už to postrádá smysl měřit, neboť dochází k rozkladu vlastních cukrů. Je vidět i na křivce úbytku hmotnosti, že je to exponenciela. Pro mne je to zase jen referenční metoda. Vím že jsem naměřil 19% a 10 sklenic nechaných přes zimu se nezkazilo, pak vím co udělá ten jiný, u kterého naměřím za stejných podmínek 18 nebo méně. Protokol na to nedostanu a ani bych se ve výkupu s tím neoháněl. Ani bych jim ho nedal.
Pavel T.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10826
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu