78697
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- sroll (e-mailem) --- 7. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína
Cenové hledisko je jedna věc, druhá je, že med obsahuje určité množství bílkovin (pylová zrna), které mohou výrazně ovlivnit výslednou trvanlivost produktu. Při tvorbě medoviny je výchozí operací vaření roztoku, aby se tyto bílkoviny právě vysrážely a ve formě pěny jsou z roztoku odstraňovány. Jistě je možné tento postup aplikovat i u směsi moštu a medu, otázkou zůstává ekonomičnost takového procesu.
Pepa
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <teoretik/=/bydlo.net> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, June 01, 2005 1:26 PM Subject: Re: Cena medu - med do vína
> > přesvědčit, že když do toho vína dají místo cukru třeba řepkový med > > od včelaře, že to víno bude nejen chutnější, ale i zdravější? > > Dávat med do ovocných vín místo cukru může odradit - na první pohled to > vypadá jako něco co se prodraží. > > Nebylo by lepší jim doporučit, ať si zkusí udělat ovocnou medovinu > (melomelu)? > > Honza > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10780
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu