78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Antonín Podhájecký (82.99.163.242) --- 15. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297) (9298) (9300) (9302) (9306) (9308)
Říkal to Kamler na přednášce o medu v Nasavrkách. Psal jsem při správném skladování. Med se má skladovat při teplotě do 25st.C (podle článku Mgr. Machové).
Vyhledal jsem to a jeho slova:,, U medu, skladovaného při 8st.C ani po 2 letech laboratoř nepozná, jak je starý. Jinak skladovat do 20st., bez přímého oslunění (zvl. u pastovaného)".
Tonda.
>Trvanlivost je dána ale při správném skladování. Pokud vím z přednášky, při správném skladování se po roce nepozná
>stáří medu ani podle HMF.
To nemusí být Tondo pravda.
Volně podle http://www.airborne.co.nz/HMF.html:
čas na vytoření 30 mg/kg HMF
30°C 100-300 dní
40°C 20-50 dní
50°C 4-10 dní
60°C 1-2.5 dní
70°C 3-5 hodin
80°C < 2 hodin
Med skladovaný při okolní teplotě přes 30 C po dobu 6 měsíců akumuluje více HMF než stejný med rychle ohřátý na 70 C na 5 minut a poté rychle ochlazený.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 9313
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu