78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Eman (82.99.129.160) --- 13. 3. 2005
Re: kvalita medu (9282) (9284)
Ahoj Radime,
tazatelce jsem odpověděl , nechápu proč vymýšlíš takové nepravděpodobnosti, když si můžeš být téměř jistý, že ho dotycny přehřál.
----------------------------
Ahoj Radku, tvoje odpověď se tu nějak ztratila.
Můžu potvrdit, že se mi při nahřívání asi 1 kg medu do nějakého receptu povedl nádherný tmavohnědý tekutý karamel (zapomenul jsem to na sporáku a určitě to nebylo 120 st. Celsia jak se píše v encyklopediích). Byl na chuť docela pikantní a dlouho jsem ho úspěšně používal na přibarvování limonád, medoviny a pod. Slyšel jsem, že někdo takhle vyráběl "lesní med". Takový přehřátý med se někomu může chuťově zdát docela zajímavý. Před lety byl případ, kdy nějací vandráci v Praze dělali falešný med vařením melasy a snad to i prodávali.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 9285
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu