78161

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Daniel Prokeš (e-mailem) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus (8752) (8754) (8763)

Předloni jsme s kamárádem polobílý cukr použili ke krmení 300 včelstev,bez
problémů.Letos jsme nakrmili 460 tím stejným a podle měli to vypadá že
včelám chutná.
S pozdravem Dan Prokeš


>
>
> Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním
> krm.
>
> Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru
> ,Bretschneidera a kolektiv.
>
> Dovolím si drobný výtah.
>
> Z historie.
> Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové
> třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás
> začala
> pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy.
>
>
>
> Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy.
>
> Produkt Koeficient čistoty v %
> řepa..........................70-75
> řepná šťáva...................88-90
> difúzní šťáva.................90-91
> těžká šťáva...................93-94
> surový cukr(jednotný).........96-98
> surový cukr o Rd>95...........98
> afináda.......................>99
> rafináda......................>99,95
>
> Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho.
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8769


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pekař - Strakapoud mi zničil nové úly
Předchozí:Jirka S - Re: pridavani matek


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu