78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Daniel Prokeš (e-mailem) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus (8752) (8754) (8763)
Předloni jsme s kamárádem polobílý cukr použili ke krmení 300 včelstev,bez problémů.Letos jsme nakrmili 460 tím stejným a podle měli to vypadá že včelám chutná. S pozdravem Dan Prokeš
> > > Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním > krm. > > Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru > ,Bretschneidera a kolektiv. > > Dovolím si drobný výtah. > > Z historie. > Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové > třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás > začala > pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy. > > > > Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy. > > Produkt Koeficient čistoty v % > řepa..........................70-75 > řepná šťáva...................88-90 > difúzní šťáva.................90-91 > těžká šťáva...................93-94 > surový cukr(jednotný).........96-98 > surový cukr o Rd>95...........98 > afináda.......................>99 > rafináda......................>99,95 > > Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8769
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu