78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- pan Josef Jiří Menšík --- 29. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři (8396)
Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by měla právě obsahovat značka český med.
Pepan
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <frvzdfil/=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, January 28, 2005 9:53 AM Subject: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři
> Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých medů (i > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez označení kvality, > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za podezřelý - > nekvalitní. > > U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu nabízeno > kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní směska, obojí podobně > balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy > spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a medovicový med a > dost. > > Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za legislativu > podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost označovat > med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu zpracování a původu. > > Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl vedle sebe > med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30% > Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní podřipský s > převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně stabilizované směsi > medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní Lipová - > přirozeně kvašená ze surového lipového medu." > > Honza Čáp >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8452
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu